يکشنبه 17 آذر 1398 _ 11 ربيع الثاني 1441 _ 8 دسامبر 2019
فارسی | English
  اداره تغذيه

اداره تغذیه به عنوان یکی از زیرشاخه های مدیریت امور دانشجویی، مسئولیت طبخ و توزیع صبحانه، ناهار و شام دانشجویان را به عهده دارد.طبخ غذا در آشپزخانه صنعتی سلف ، توزیع صبحانه و ناهار در دو سلف سرویس خواهران و برادران و توزیع شام در خوابگاههای دانشجویی انجام می گیرد.
مسئولیت اداره تغذیه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان بر عهده آقای مرتضی محمدزاده می باشد و دارای یک کارشناس تغذیه و یک کمک کارشناس تغذیه می باشد و یک نفر هم بعنوان کارشناس اتوماسیون تغذیه می باشد ( اطلاعات تکمیلی در مورده کادر اداری واحد تغذیه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان را می توانید از منوی "تشکیلات اداری" مشاهده بفرمایید). سیستم رزواسیون وعده های غذایی این دانشگاه بصورت اینترنتی می باشد یعنی توسط اتوماسیون تغذیه انجام می گیرد

 این دانشگاه دارای سه خوابگاه به نام های خوابگاههای الزهراء خواهران، قدس خواهران و المهدی برادران می باشد که در هر سه این خوابگاهها بوفه مستقر هست که مایحتاج دانشجویان را مهیا می کنند. وعده نهار دانشگاه در سلف مرکزی دانشگاه توزیع می شود و وعده های شام و صبحانه روز بعد در خوابگاهها توزیع می شود،کلا در خوابگاهها پنج محل برای توزیع غذا وجود دارد که در ساعت های تعیین شده دانشجویان می توانند نسبت به دریافت وعده های غذایی به آن مکانها مراجعه کنند. هر ساله سیستم پخت و پز غذای دانشجویی طی یک مناقصه ای به پیمانکار بخش خصوصی واگذار می شود. این دانشگاه برای وعده های  نهار و شام غذاها را بصورت دو منویی در نظر گرفته بطوری که دانشجو هر کدام از غذاها را که بخواهد می تواند انتخاب و سپس رزرو کند.

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در راستای ارج نهادن به دانشجویان در ذائقه های متفاوت غذایی این امکان را فرآهم آورده که با پرداخت یارانه غذایی به دانشجویان، آنها بتوانند در مکان های تعریف شده بغیر از سلف مرکزی اقدام به تهیه وعده غذایی خود بکنند که این اقدام با نام طرح تاک در دانشگاه پیاده سازی شده است،نحوه استفاده اش نیز بدینصورت می باشد که مثلا در رستوران میزبان که شامل طرح تاک می باشد قیمت آزاد غذای چلو جوجه 9000 تومان می باشد و یارانه غذایی وعده نهار  مثلا 4000 تومان است که دانشجو با پرداخت 5000 تومان می تواند غذای خود را دریافت و سرو نماید. در زیر عکس هایی ار بوفه ها و محل هایی که شامل طرح تاک می باشند را مشاهده می فرمائید.

**بو فه دانشکده علوم پایه**


**بوفه دانشکده ادبیات**




همچنین معاونت دانشجویی دانشگاه طی چند سال اخیر استقبال قابل توجهی از طرح های خلاق دانشجویان داشته که برای این منظور می توان از طرح های " استارت آپ کافی شاپ بخش خواهران" و  " کافه کتاب " اشاره نمود که در زیر چند نمونه عکس از طرح های ذکر شده را مشاهده می فرمائید.

**استارت آپ کافی شاپ بخش خواهران**


 

**کافه کتاب**

**عکس هایی از سلف مرکزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان**





اهم فعالیتهای اداره امور تغذیه:
فعالیتهای تغذیه ای
 ارائه غذای گرم
 ارائه ناهار و شام دانشجویی
فعالیتهای اداری
صدورکارت یکپارچه دانشجویی و تغذیه ، مکاتبات اداری ، تنظیم قراردادهای تغذیه ،تنظیم درخواست خرید کالا ،تهیه وتنظیم آمارواطلاعات هفتگی رزروغذایی دانشجویان خوابگاهی وغیرخوابگاهی ،ثبت نام دانشجویان جدیدالورود ،تهیه وتنظیم برنامه غذایی هفتگی،ماهانه وفصلی دانشجویان ، اقدام لازم درخصوص انتخاب،سفارش،تحویل ونگهداری مواد غذایی خام ، تدوین برنامه های مربوط به هماهنگ سازی امورتغذیه به منظورجلوگیری ازکمبودهاونارسایی های موجود
 انجام امورمربوط به ارتقاءسیستم اتوماسیون تغذیه دانشجویان ، اقدامات لازم درجهت جذب اقلام سهمیه ای ویارانه ای ازمراجع ذیربط ،
فعالیتهای پژوهشی وتحقیقاتی
مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیها
مطالعه و جمع آوری اطلاعات در مورد وضع تغذیه دانشجویان
 مطالعه و تدوین برنامه های مربوط به هماهنگ ساختن امور تغذیه به منظور جلوگیری از کمبودها و سایر اختلالات ناشی از سوء تغذیه
اهتمام در جهت کسب آخرین اطلاعات و مهارتهای شغلی در زمینه تغذیه
برنامه ریزی و اقدامات ضروری در جهت پیشگیری از بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش مصرف بی رویه مواد غذایی و بهبود وضع تغذیه با هدف ارتقاء کیفی و بهداشتی تغذیه تا بالاترین حد مطلوب
برنامه ریزی و نظارت بر پژوهشهایی که به منظور شناسایی عادات غذایی ، مشکلات غذایی و تغذیه ای ، شیوع وپراکندگی سوء تغذیه ، انواع و علل آن در جمعیت تحت پوشش صورت میگیرد
سایر فعالیت ها
تهیه و تنظیم برنامه های غذایی هفتگی،‌ماهانه و فصلی دانشجویان
اقدامات لازم در خصوص انتخاب، سفارش، تحویل و نگهداری مواد غذایی خام
انجام اقدامات مربوط به تهیه ،‌نگهداری،پخت، توزیع غذا بر اساس اصول بهداشتی و رژیم های غذایی با در نظر گرفتن شرایط تغذیه دانشجویان و ضوابط ابلاغی از مراجع ذیربط
رسیدگی به بهداشت مواد غذایی و مشارکت در ارائه خط مشی های لازم در زمینه تغذیه دانشجویان و خدمات غذایی
تدوین برنامه های مربوط به هماهنگ سازی امور تغذیه به منظور جلوگیری از کمبودها و نارسایی های موجود
ارائه آموزش های لازم به کارکنان و کادر خدماتی شاغل در سلف سرویس ها، به منظور آشنایی با اصول صحیح تغذیه دانشجویان و تهیه کارت تندرستی و سلامت کارکنان شاغل
پیشنهاد و انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته
ارائه نظرات مشورتی در زمینه امور تغذیه به واحدهای اجرایی ذیربط در تامین تغدیه دانشجویان
انجام نظرسنجی غذایی از دانشجویان به منظور پیش بینی در تنظیم برنامه های غذایی دانشجویان
تهیه و تنظیم آمار و اطلاعات هفتگی رزرو غذایی دانشجویان بومی و غیر بومی
ارائه گزارش و راهکارهای مناسب در جهت حل مشکلات تغذیه ای دانشجویان
انجام بازدیدهای مستمر و غیر قابل پیش بینی از سلف سرویس ها و مراکز توزیع غذای دانشجویان در خوابگاهها
رسیدگی به امور پخت و پز و توزیع نان مصرفی دانشجویان
ارتقاء سیستم های اتوماسیون تغذیه دانشجویان
انجام مشاوره های تغذیه ای و ارائه رژیم های درمانی و برنامه غذایی برای گروههای مختلف دانشجویان
اهتمام در جهت کسب آخرین اطلاعات و مهارت های شغلی در زمینه تغذیه دانشجویان
مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکی ها و آشامیدنی ها
مشارکت در تحقیقات علمی به منظور شناسایی عادات غذایی، مشکلات غذایی، شیوع و پراکندگی سوء تغذیه دانشجویان
اقدامات ضروری در جهت پیشگیری از بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش بی رویه مواد غذایی و بهبود وضع تغذیه دانشجویان با هدف ارتقاء کیفی و بهداشتی تغذیه
اقدامات لازم در جهت جذب اقلام سهمیه ای و یارانه ای از مراجع ذیربط